user_mobilelogo

Nieuwste verspaningstechnieken

Innostrument voert zero-tolerantie beleid voor braamvorming

Innostrument maakt gebruik van de nieuwste verspaningstechnieken.

Een voorbeeld is het gebruik van LFV; low Frequency Vibration. Deze techniek is ontwikkeld en gepatenteerd door Citizen Machinery. Innostrument maakt gebruik van dit merk verspaningsmachines waarin deze techniek wordt toegepast. Het grote voordeel van deze zeer specialistische techniek ligt in de spaanbeheersing. De afvoer van de spaan (snijafval) vormt altijd een grote uitdaging bij verspanen. Vooral bij kleine producten is het breken van de spaan vaak geen optie. De afmetingen van de te produceren producten zijn van een dusdanige kleine omvang, dat de kracht die nodig is om de spaan gecontroleerd te laten breken onbedoeld tot schade aan de beitelpunten zou leiden. Dit moet natuurlijk worden vermeden.

Beheersbaar

De genoemde LFV techniek is een goede toevoeging voor het realiseren van hoogwaardige producten. De spaan wordt hiermee gebroken door in de voeding een frequentie terug te gaan. Hierdoor ontstaat een onderbroken spaan. Dit zijn zeer korte spaantjes. Deze worden vervolgens gemakkelijk afgevoerd en hebben een beheersbaar productie proces tot gevolg. Zowel het product als het gereedschap blijven hierdoor in prima conditie.

De bijgevoegde video’s illustreren het proces in schematische vorm.

Braamvorming taboe

Omdat bij kleine producten de beitelgeometrie i.c.m. hogere voedingen niet kan worden gebruikt om de spaan te breken, bestaat het risico op kleine en microscopische braamvorming aan het product. Wanneer kleine werkstukken niet op de juiste wijze worden verspaand, breekt een spaan op een willekeurig punt af. Hierdoor verlies je controle over het resultaat, wat ongewenst is. 

Wilt u weten op welke wijze Innostrument voor u met de meest hoge precisie uw producten efficiënt kan produceren? Maak een vrijblijvende afspraak.

CONTACTPAGINA